TAIVALLAHDEN AUTOLINNAN (ENTISEN SOTILASKASARMIN) PERUSPARANNUSAUTOJOUKKOJEN HELSINGIN KILTA SEURAA ENTISEN HELSINGIN AUTOKOMPPANIAN JA AUTOPATALJOONAN SEKÄ MYÖHEMMIN MYÖS KAARTIN PATALJOONAN SEKÄ KAARTIN SOITTOKUNNAN KÄYTÖSSÄ OLLEEN KASARMIALUEEN REMONTTIA UUTEEN ARVOISEENSA KÄYTTÖÖN.


Rakennuttajana toimii Auratum Asunnot Helsinki Oy.

Suunnittelun toteuttaa Parviainen Arkkitehdit Oy Espoosta.

Pääurakoitsijana toimii Fira Oy

Tiedote Taivallahden kasarmin peruskorjauksesta.

Aikataulu kaupan ja pysäköintihallin osalta.

Aikataulu hoivakodin osalta.


Autolinnan perusparannuksen seurantaa jatketaan oleellisten muutosten yhteydessä. Kiitos saneerauksen seuraajille. Kuvat säilytetään.


2.4.2022

Autolinnan takapihalle alkaa kohota vähitellen amerikkalaisen arkkitehdin (Steven Holl, joka on suunnitellut myös mm. nykytaiteen museo Kiasman) luomus edustuskoteineen. Paikalle, jossa armeijan aikana mm. harjoiteltiin yhdistelmäkuorma-auton peruuttamista ja pidettiin sulkeisjärjestysharjoituksia niin jalan, polkupyörillä kuin suksin.


1.10.2017Istutukset ovat alkaneet vihertää mukavasti.
22.7.2017

Ensimmäiset loft-asuntojen asukkaat ovat asuneet jo hetken entisellä "Taivallahden kassulla"


Takapihan pieni metsäsaareke on vielä hengissä.29.5.2017
30.4.2017Piha-alueella ja loft-asunnoissa on viimeistelytyöt meneillään.

Näkymä yllä olevan huoneiston ikkunasta.Taivallahden Helmen senioriasuntojen kerho-/olohuone.Helmen tyypillinen esimerkki ylimmän kerroksen senioriasunnosta.Fysiogeriatrian kuntoiluhuone.
19.2.2017Autolinnan perusparannuksen seuranta jatkuu.
Loft-asuntojen piha-aluetta. Täällä oli ennen varusmiesten omien autojen pysäköintipaikka. Osasta isoja ikkunoita on lohkaistu tilaa kulkuoville.Asuntojen käytäväovet ovat selkeälinjaiset.Asuntoja on monia erilaisia ja ratkaisuiltaan yksilöllisiä.
Saarnipuuportaat johtavat isäpihalle.Upeat ja valoista ikkunat. Toki haasteita tulee ikkunoiden pesussa ja oikeiden verhojen valinnoissa. Kuva otettu asunnon toisesta kerroksesta.Kerrostaloon tulee myös kaikkien asukkaiden käyttöön mm tilava kerhohuone ja sauna. Saunassa riittää sormipaneelia.Kuva eräästä huoneistosta Autolinnan sisäpihalle.16.12.2016Autolinnan muutostyön seuranta jatkuu.
Entiseen Autopataljoonan autokorjaamoon ja viimeksi Kaartin Soittokunnan sekä Helsingin Sotilaskotiyhdistyksen käytössä olleeseen tilaan alkaa muodostua vähitellen loft-asuntoja. Tekniikka-asennukset ovat käynnissä. Kuva on asuinhuoneiden välisestä käytävästä.Vanhojen rakenteiden yksityiskohtia jätetään näkyville elävöittämään pintoja, kuva erään huoneen kattopinnasta.Alakerran ympäristökeskuksen puoleisen kulmahuoneiston yläparvi ja keittiö.


Pihan puolen alakerran kulmahuoneiston keittiöasennukset meneillään. Tilassa on toiminut mm Teknillinen toimisto.Tämän huoneen ikkunaseinän oikeasta kulmasta on käynti omalle sisäpihalle.


Samasta huoneistosta näkymä huoneiston toiseen kerrokseen.Tähän isoon yläkerran huoneistoon on oma kulku suoraan Mechelininkadulta. Portaikossa on mahdollisuutta mukavaan sisustamiseen.Kylpyhuoneen laatoitusta.


Esimerkki kaapistojen kahvoista.10.12.2016Uusimpana yrityksenä Autolinnan tiloissa aloittaa ALKO 12.12.2016. Tilat sijaitsevat K-supermarket Kasarmin yhteydessä. Näissä tiloissa toimi puolustusvoimien aikaan viimeksi kuorma-autojoukkueen sekä erikoisajoneuvojoukkueenjohtajan toimistotilat.


5.11.2016


RAVINTOLA KAARTI ALOITTI TOIMINTANSA 4.11.2016

Ravintolan ensimmäinen asiakas oli Autojoukkojen Helsingin killan kiltaveli Jorma Malmström.Ravintolan puitteet ovat kunnossa aidossa funkis hengessä.Kiltasisar Helenan kanssa pyhäinpäivän brunssilla 5.11. Suosittelemme.


3.11.2016

HOIVAKOTI TAIVALLAHDEN HELMI ALOITTI TOIMINTANSA 1.11.2016Liikuntasalin tilalla on nyt senioreiden kerhohuone.


Kerhohuoneesta löytyy myös baari.Majoituskasarmin 2. kerroksen käytävä alkaa jo muodostua kodikkaaksi.

Kasarmin 3. kerroksessa on vastaava kodikas ilme.
17.10.2016Alueen sisääntuloväylän sivulle on asennettu jätelajittelun keräyslaatikot.Muurit hohtavat parannuksen jäljiltä uutuuttaan.

7.10.2016Kuva kasarmirakennuksen portailta keskipihalle.
Kasarmirakennuksen sisäänkäynnin sivu on saanut uuden jykevän aitauksen. Tällä alueella sijaitsivat viimeksi varusmiesten tupakointialue sekä autojen käsinpesupaikat.

Ajoramppi alemmalle sisäpihalle on päällystystä vaille valmis.Entiseen majoituskasarmiin johtavat ovet ovat saaneet alkuperäisen ruskean sävyn.Pariovilta ylöspäin kuvattuna kasarmin päätyä. Siniristilipun värit.3. kerroksen parvekkeelta näkymä.Kasarmirakennuksen ylimmän kerroksen käytävä.Ylimmän kerroksen huoneen keittiösyvennys.Tuleva hoivatalon kerhotila. Entiset voimistelusalin puolapuut ovat palanneet evakosta.Kerhomonitoimitilaan tulee myös talon asukkaiden käyttöön baari. Taustaseinänä on alkuperäinen muurattu tiilipinta.Vuoden 1935 maailmankartta ruokasalin peräseinällä on nyt restauroitu hienovaraisesti.Keittiöstä ruokasalin puolelle johtavien alkuperäisten heiluriovien restaurointityöt ovat käynnissä. Tässä kohtaa kasarmirakennuksen alkuperäiset tilojen käyttötarkoitukset eivät muutu.Maahan upotettavia polkupyörätelineitä on tulossa lisää.K- supermarket KASARMIN kauppiaat Anne ja Pasi Saarinen ovat tyytyväisiä kauppapaikkaan.


2.9.2016Piha-alue alkaa muotoutua lopulliseen muotoon. Majoituskasarmiin tulevat hoivatilat ja ruokalaan tuleva ravintola luovutetaan lokakuussa käyttäjille.

Keskipihan viheriötä kiertää aitaus. Aitaus ja sen tyyli sulautuu hyvin maisemaan. Aivan, kun se olisi aina ollut siinä.


Loft-asuntojen ulkopuolelle piha-alueelle tehdään tukimuurille perustuksia. Entisen autokorjaamon iso ajo-ovi on nyt poistettu, mitä ei tehty edellisellä kerralla, kun tilaa remontoitiin 1970 - luvulla Kaartin Soittokunnan käyttöön.Entisiin autonhuoltotilohin tulevat Töölön seurakunnan nuorisotilat saavat väriä seinilleen.Entisen bensiksen sisustaminen menossa.
Entinen voimistelusali, tuleva vanhusten kerhotila.Hoivaosuuden saunatilat tulevat viimeksi toimineeseen sosiaalitilaan kasarmirakennuksen alakertaan. Tilassa on toiminut aikoinaan ainakin myös tväl-varasto ja varusvarastokin.


Alakerrassa sijaitsee myös terapiahoitohuoneita.Kasarmirakennuksen kerrosten väliä voi nyt hurautella myös Koneen hisseillä. Hissit sijaitsevat kummassakin rakennuksen päässä. Tasaista oli kyyti.Rakennuksen alaslasketuista sisäkatoista löytyy tekniikkaa melkoisesti: palovaroittimia niin lämpö kuin savuhälytyksiin, sprinklerit, sähköpistorasioita, ilmastointia, jne.... kuva KAARTP:n aikaisesta esikuntasiivestä huollon kerroksesta (tosin viimeksi tässä sijaitsi varusmiesten "hätämajoitustiloja").Kuvassa kasarmirakennuksen iv- konehuone, joka sijaitsee entisestä liikuntasalista lohkaistussa tilassa. Vähän isommat puhaltimet ja niitä on monta.


Pian kasarmin leveitä käytäviä suihkivat rollaattorit.Suojellut vitriinit kasarmirakennuksen käytävien päissä odottavat jatkokäyttöään. Vitriinien kohdalta (vastapäätä) on purettu jälkeenpäin tehdyt toimistohuoneet.Entisen ruokalan (tulevan ravintolan) seinää koristanut vuoden 1935 maailmankartta odottaa restauroijaa.Kultainen SUOMI.

Kuvattu entisen ruokalan varastojen kohdalta Mechelininkadulle. Tulevia Töölön seurakunnan tiloja.Entisen rakenneluokan (lka 2) perällä toimii nyt parturi-kampaamo. Paikalla oli KAARTP:N aikaan kouluttajien huone.Kuvaussession jälkeen kahvikupposet marketin kahvilassa.


1.7.2016


Tulevien loft-asuntojen seinien ulkopinta on valmis.Asuntojen lattioiden valu käynnissä.Asuntoja erottavat seinät ovat jo muurattu.Näkymä tulevien loft-asuntojen sisältä. Isoihin ikkunoihin on jo tehty uudet aukotukset oville, joista pääsee omalle viheriölle.Entiseen polttoaineen jakopaikkaan ja rasvahalliin tulee Töölön seurakunnan nuorisotiloja. Polkupyörätelineet on jo asennettu.Sisäpiha alkaa jo muodostua lopulliseen asuunsa. Tyylikäs. Huoltomontut ovat historiaa, mutta alkuperäinen ajoluiska kunnostettuna jää palvelemaan.Entisen majoituskasarmin portaikot (kuva entisestä esikuntasiivestä) eristetään vielä lasiseinillä ja ovilla lämmön ja äänieristyksen vuoksi.Entiset majoitustupien ovet ja käytäväkaapit ovat saaneet alkuperäisen värisävyn (harmaan vihreä).29.4.2016Entisen autokorjaamon ja viimeksi Kaartin Soittokunnan käytössä olleen rakennuksen pääty voimakkaasti huputettuna.Käytännössä vain julkisivu on jäljellä. Ikkunat on poistettu kunnostettavaksi ja osin muutettavaksi.

Kasarmirakennuksen kellarikerrosta. Pitkä on käytävä. Tilat ovat olleet varastointikäytössä. Tähän tilaan suunniteltiin alustavasti 90- luvun alussa sisäampumarataa.Entinen ruokala saa uuden oven sisäpihalta.Näiden heiluriovien kautta on saapunut aikoinaan useita herkullisia aterioita ruokasaliin.Tulevan ravintolan tiloissa riittää vielä tekemistä. Vanerilla peitetty maailmankartta peräseinällä odottaa restaurointia.Näkymä sisäpihalle Kaartin Soittokunnan käytössä olleen rakennuksen katolta. K-supermarket Kasarmi suorastaan hohtaa entisissä autohallin tiloissa.Näkymä Mechelininkadulle.Näkymä Kesäkadulle päin kohti Suomen ympäristökeskuksen tiloja.Näkymä ikkunasta Hesperiankadulle. Tilassa on työskennellyt mm Kaartin Pataljoonan materiaalikirjanpitäjä. Ylempänä vastaavalla kohdalla oli Kaartin Pataljoonan komentajan huone.Yksityiskohtia kasarmirakennuksesta. Vanhat valurautapatterit ovat saaneet jäädä paikalleen kunnostettuna.Samoin vanhat ikkunat on kunnostettu. Ikkunoiden karmit kunnostettiin jopa irrottamatta.

Kasarmin käytävässä on uusi sisäkatto. Vanhan ja uuden sisäkaton väliin on sijoitettu nykyaikainen rakennustekniikka. Huonekorkeus on vieläkin huomattava.

Kasarmin käytäväkaapit säilytetään. Odottavat vielä restaurointia.

Tähän tulee loft-asuntojen säilytyshäkkitiloja entisen Sotilaskodin keittiön ja varastojen tiloihin. Vartiotupa sijaitsi myös viimeksi näissä tiloissa.Tulevien loft-asuntojen sisäseinien perustustyöt ovat käynnissä.Entisen Kaartin Soittokunnan toimistotilojen kohdalta ulkokattoa on vähän korotettu lisätilan saamiseksi tuleviin asuntoihin.
Rakentamisessa on käytössä on vähän järeämmän luokan rälläkät.17.3.2016

K-Supermarket KASARMI:n sivuille tästä.K-SUPERMARKET KASARMIN avajaiset 17.3. klo 10.00. Aurinkoisessa säässä paikalle oli saapunut runsaasti väkeä tutustumaan uusiin tiloihin. Asiakkaat saivat nauttia ostoksien lomassa kauppiaiden tarjoamat leivoskahvit ja jaossa oli myös monen eri värisiä kukkakimppuja. Monet myös ihastelivat rakennuksen linjakkaita yksityiskohtia. Melkoinen muodonmuutos entisestä puolustusvoimien käytössä vuodesta 1935 olleesta autohallista.Tyylikäs sisääntuloaula ennen ostoskärryjä.Q-Parkin pysäköintitilat kaupan alla otettiin myös käyttöön. Tila on siis jälleen alkuperäisessä tarkoituksessaan.Ja nyt upouudet liukukäytävät asiakkaiden käytössä pysäköintihallista kauppaan.

Kaupan yhteydessä on myös viihtyisä kahvila.


Kaupan tiloista löytyy mukavia yksityiskohtia kunnioittaen ja muistuttaen menneestä ajasta. Autojoukkojen Helsingin kilta on avustanut kauppiaspariskuntaa ja luovuttanut/osoittanut heidän käyttöönsä alueen wanhoista ajoista kertovia valokuvia. Näin alueen aikaisemmasta historiasta välittyy tietoutta asiakkaille. Tässä on kuva nykyisen kahvilan paikalta.Kaupan hyllyjen päistä löytyy lisää kuvia. Kuvassa Suomen Marsalkka Mannerheimin jatkosodassa käytössä olleesta Mercedes Benz 770 Offener Tourenwagenista. Auton viimeinen sijoituspaikka Suomessa ennen myyntiä ulkomaille oli tässä entisessä autohallissa, jossa mersu laitettiin myyntikuntoon. Valitettavasti Marski joutui sotien jälkeen myymään tämän loistopelin. Ei ehkä niinkään taloudellisista syistä, vaan paremminkin poliittista syistä.FIRA:n (pääurakoitsija) tiedote perusparannuksen etenemisestä.26.2.2016Taas ollaan perusparannuksessa astetta pidemmällä

17.3. 2016 K-Supermarket KASARMI avataan entisen Autohallin tiloihin.Tulevan K-Supermarket KASARMIN kauppiaspariskunta. Kalusteasennukset meneillään ja hektinen kolme viikkoa ennen avajaisia.Supermarketin pääsisäänkäynti

Entisen autohallin alin kerros, johon tulee pysäköintihalli.Pysäköintihallin ilmastointiputket ovat massiivisetUutta maanalaista tilaa pysäköintiin. Väliaikaistuentoja on vielä paikallaan. Tila sijaitsee entisen kasarmialueen keskipihalla.Entisessä ajoneuvokorjaamon varaosavarastossa sijaitsee nyt rakennuksen tekniikka.Pysäköintihallista johtaa liukukäytävä yläkerran markettiin.Kulkuportit on asennettu."Kaupan kassa" valmiina palvelemaan.Kylmäkalusterivistö muodostuu vähitellen.Entisistä ajoneuvojoukkueenjohtajien toimistoista on saneerattu yhtenäinen tila.Entinen varusmieskuljettajien taukotila jatkaa marketin henkilöstön taukotilana.Entinen ajoneuvotilaustoimisto ja pääkaupungin sotilasjoukkojen, laitosten ja esikuntien kuljetuspalveluiden hermokeskus on jatkossa kahvila, josta on mukavat näkymät Hesperian puisto.Supermarketin tavaraterminaaliEntiset autohallin ovia on pienennetty, enää ei tarvitse kuorma-auton mahtua sisään.Sisäpiha on vielä työmaana.Kasarmin yläosaan on tehty pieni laajennus, jossa sijaitsevat ylimmän kerroksen hoivahuoneiden viherhuoneet.


Hoivaosan ylimmän kerroksen huoneisiin lankeaa luonnon valoa kahdesta eri suunnasta- sisäpihalta sekä Mechelininkadun puolelta.Entinen kasarmin käytävä on vielä työmaana. Katot on jo levytetty ja niiden takana oleva talotekniikka asennettu.Vatupassi matkasi matkan ylimmästä kerroksesta alimpaan seinän sisällä - jääkö muistoksi seinän sisälle vai piikataanko seinä auki.Tässä sijaitsivat ennen sotilasruokalan padat.Entinen autokorjaamo on nyt palautettu väliaikaisesti lähes vuoden 1938 asuun. Viimeksi tässä sijaitsivat Kaartin Soittokunnan ja Sotilaskodin tilat. Tähän valmistuu upet loft-asunnot. Hiekat betonilattian alla olivat täysin kuivat.


Entisen autokorjaamon kattopalkistoa - silmiinpistävän sirot rakenteet.

18.12.2015

Paljon on tehtävää ja osittain ollaan vielä myös purkuvaiheessa, mikä kuvasarjasta voidaan nähdä.

IMG_0142.JPG

Vähitellen julkisivu alkaa taas näyttämään vuoden 1935 näköä. Osa huputuksista on jo purettu.

IMG_0157.JPG

IMG_0148.JPG

Tuleva supermarket on pisimmällä.

IMG_0145.JPG

Tämä on entistä keittiön tilaa, karu on vielä näky.

IMG_0154.JPG

IMG_0156.JPG

Nykyisellä ja entisellä ilmanvaihdolla on huima ero.

IMG_0149.JPG

Tulevan supermarketin sisäänkäyntiä.

PC180008.JPG

Näkymä kasarmin ylimmän kerroksen ikkunasta kohti Kesäkatu 2.

15.12.2015

Tiedote 15.12. perusparannuksen etenemisestä

TÄSTÄKÖ SINULLE ASUNTO?

WP_20151208_13_43_53_Pro.jpg

23.10.2015

Tiedote 23.10. perusparannuksen etenemisestä

PA232668.JPG

Maanalaisen pysäköintihallin katon eristäminen ja raudoittaminen on käynnissä.

PA232653.JPG

DSC_0015-2.jpg

DSC_0016-2.jpg

PA232654.JPG

Entisen polttoaineen jakopaikan julkisivu valmiina.

PA232656.JPG

Polttoaineen jakopaikan alla olevasta entisestä varaosavarastosta tulee ilmastointilaitteiden konehuone.

DSC_0006-2.jpg

Entisen autohallin alakerran tilojen betonilattia on purettu ja uuden rakententaminen on aloitettu. Parkkihalli vaatii enemmän korkeutta.

PA232659.jpg

Ennen käytettiin betonissa vähän järempää kiviaineista.

PA232660.JPG

Tähän tulee pysäköintihallista liukukäytävä supermarkettiin.

DSC_0009-2.jpg

PA232662.JPG

Entiseen autohalliin tulevaan supermarkettiin on lattialaattojen asennus jo käynnissä.

PA232663.JPG

Tulevan ravintolan katosta on poistettu sinne aikoinaan jätetyt muottilaudat.

PA232664.JPG

Entisen majoituskasarmin käytävät ovat vielä aika lohduton näky. Kattolevytyksen metalliruodit on jo asennettu.

PA232667.JPG

Tulevan hoivatilojen esimerkkihuoneeseen on asennettu saniteettivälineet ja muut kalusteet.

PA232670.JPG

Alueen sotaväen historiasta talteenotettuna työmaan toimistossa.

PA232671.JPG

Uusinta taidetta alueen muuriin asennettavaksi muistuttamaan myös Kaartin Soittokunnan toiminnasta Taivallahden kasarmialueella.

DSC_0020-2.jpg

1.10.2015

Tiedote 30.9. työmaalla sattuneesta tulipalosta

17.9.2015

Tiedote 17.9. perusparannuksen etenemisestä

10.9.2015

Tiedote perusparannuksen etenemisestä

30.8.2015

DSC_0061-2.jpg

P8212714.jpg

P8212708.JPG

Pysäköintihallin kattoelementit asennettuna.

P8212709.jpg

P8212710.JPG

Entisen autohallin ikkunat on peruskorjattu ja alkuperäinen väri palautettu.

DSC_0051-2.jpg

Tuleva K-market sisältä alkaa valmistua. Ilmastointikanavien asennus meneillään.

DSC_0035-2.jpg

P8212712.jpg

Käytävän kattorakenteista on poistettu sinne aikoinaan jätetyt betonilaudoitteet.

P8212713.JPG

Kasarmirakennuksen kumpaankin päähän tulee hissit. Hissikuilun rakentaminen vaatii järeät tuennat.

DSC_0028-2.jpg

P8212718.JPG

Tulevan hoivakodin kylpyhuoneen väritystä. "Armeijan harmaata" eri sävyissä.

P8212720.JPG

Voimistelusalin muutostyössä on vielä tekemistä.

DSC_0045-2.jpg

Kasarmirakennuksen ylimmän kerroksen lattioiden alusrakenteen asennukset profiilipelleillä meneillään.

P8212726.JPG

Perusparannustyön piristeeksi on muureihin taiteiltu armeijan toiminnan aikaa kuvaavia taideteoksia.

DSC_0064-2.jpg

P8212727.JPG

DSC_0066-2.jpg

P8212728.JPG

DSC_0065-2.jpg

31.7.2015

Tiedote 31.7.2015 remontin etenemisestä.

18.6.2015

Tiedote 18.6. remontin etenemisestä.

29.5.2015

Tiedote remontin etenemisestä

dsc_0014-2.jpg

p5292466.jpg

Entinen polttoaineen jakopaikka (huoltoasema) näyttää nyt tältä

p5292468.jpg

Entisen autohallin alin kerros, tuleva supermarketin p-halli

dsc_0004.jpg

dsc_0009.jpg

p5292469.jpg

Autohallin ylin kerros, ajotilaustoimiston väliseinä purettu

p5292475.jpg

Entistä ruokalaa hallitseva maailmankartta on peitetty asiallisesti ja odottaa restaurointia.

p5292476.jpg

Komeat pylväiköt tulevassa ravintolassa.

p5292478.jpg

Entinen lka 1:n lattia purettuna, eristekuona näkyvissä.

dsc_0031-2.jpg

Entisestä jumppasalista tulee virkistystila.

p5292483.jpg

Majoituskasarmin alkuperäinen katto on jo purettu ja uutta aletaan väsätä katoksen alla, huh, huh. Ylimpään kerrokseenkin tulee mukavia huoneistoja senioreille. Vesa Kämppi työmaan edustaja.

30.4.2015

Tiedote perusparannuksen etenemisestä.

21.4.2015

Lue Töölöläinen- lehden artikkeli Autolinnan remontista.

20.4.2015

p4202407.jpg
Piha-alueen myllerrys jatkuu.
p4202408.jpg
Entisellä ajoneuvoyhdistelmien käsittelyalueella perävaunu jälleen parkissa.

7.4.2015

p4072368.jpg
Kulunvalvonta alueelle jatkuu vielä remontin ajan, mutta sen jälkeen piha-alue avautuu kaikille.
p4072343.jpg
Kuten kuvista näkee, remontti on alkanut toden teolla. Vasemmalla olevaan majoitusrakennukseen tulee vanhusten hoivakoti. Oikealla olevaan autohalliin tulee supermarket.
p4072344.jpg
Maamassojen vaihto on alkanut
p4072349.jpg
p4072350.jpg
Autonhuoltomontut saavat nyt väistyä. Alueelle rakennetaan lisää maanalaista pysäköintitilaa.
p4072354.jpg
Alueen takaosasto on maita viety jo joitan aikoja sitten pois. Huima 3 metriä syvä laaja monttu entisen rekkaperuutusradan tilalla. Alueella olleissa rakennuksissa toimi aikoinaan myös Kaartin Pataljoonan sotilaspoliisikoulu sekä kenttäkeitin ja liikuntavälinevarasto.
p4072355.jpg
Kuva samalta alueelta vasempaan. Pieni "metsäsaareke" oli vielä hengissä.
p4072357.jpg
Auto- ja kuljetustoiminnasta oli vielä konkreettista havaintoa.
p4072358.jpg
Kuva metsäsaarekkeesta kaakkoon.
p4072356.jpg
p4072359.jpg
Kuva metsäsaarekkeesta nykyistä Suomen Ympäristökeskusta kohti.
p4072362.jpg
Kuva saunan edestä.
p4072360.jpg
Autohallista tehdään supermarket.
p4072364.jpg
Tulevan marketin jämäkkä kivijalka on ryhdissään.
p4072363.jpg
Ovet johtivat ajoneuvohuoltolan varaosavarastoon. Ikkunoiden takana toimi aikoinaan ainakin tekninen toimisto sekä taisteluvälinetoimisto.
p4072351.jpg
Autohallissa oli jo johtosiltoja purettu.
p4072353.jpg
Näymä toisesta suunnasta tulevasta päivittäistavaramarketista kohti entistä ajoneuvokorjaamoa/Kaartin Soittokuntaa/Sotilaskotia.
p4072352.jpg
Tämä oli ajojärjestelyiden hermokeskus. Istuuko tässä tulevaisuudessa marketin kassaneidit?
p4072345.jpg
Majoituskasarmin alakerran laaja käytävä, jota on helppo tulevan hoivakodin senioreiden ja vanhusten kulkea myös erilaisilla apuvälineillä.
p4072346.jpg
Majoituskasarmin wc-tiloja on tutkittu rakenteita avaamalla. Ei mitään hälyttävää. Rehnin (väliseinät tulivat aika pian sen jälkeen, kun Elisabeth Rehn nimitettiin puolustusministeriksi) väliseinien sävy oli lähellä automiesten ja kaartilaisten sinistä.
p4072348.jpg
Majoitustuvan rakenteiden tutkintaa. Kunnossa oli.
p4072347.jpg
Entinen ruokala oli edelleen yllättävän hyvässä kunnossa. Ruokalan seinää hallitseva maailmankartta oli peitetty huolellisesti tulevaa restaurointia varten. Tähän tulee ravintola.
p4072365.jpg
Autopataljoonan entisen ajoneuvokorjaamon ja myöhemmin Kaartin Soittokunnan rakennuksena toimineeseen osaan tulee loft-asuntoja. Puitteet upeille asunnoille ovat olemassa.
p4072366.jpg
Soittokunnan yläkertaan vievät rappuset.
p4072367.jpg
Helsingin Sotilaskotiyhdistyksen logo oli vielä vähän haalistuneena paikallaan.