Kuvia toiminnasta

Vuosi 2016


ITSENÄISYYSPÄIVÄN KAHVITILAISUUS PERINNETALOLLA


Kaartin Jääkärirykmentin killan ja sen yhteistyökiltojen perinteistä Itsenäisyyspäivän kahvitilaisuutta vietettiin viileästä säästä huolimatta lämpimissä tunnelmissa.

Autojoukkojen Helsingin kilta palkitsi kaksi ansiotunutta kiltalaista.
Kiltasisar Solveig Oksaselle luovutettiin killan standardi Ja kiltaveli
"arjen sankari" Jorma Malmström palkittiin Autojoukkokiltojen Liiton
Automiesristillä. Onnittelut.


Killan johtokunta toivottaa kaikille kiltalaisille, yhteistyökumppaneille ja sivujen seuraajille hyvää Itsenäisyyspäivää.


TAIVALLAHDEN AUTOLINNAN AVOIMET OVET 15.11. KLO 11.00 -16.00

Yleisölle järjestettiin Autolinnan uusien yrittäjien toimesta vapaa pääsy 15.11. klo 11.00 -16.00 väliseksi ajaksi entiselle Taivallahden kasarmialueelle tutustumaan heidän toimintaansa. Paikalla vieraili noin tuhat kävijää. Autojoukkojen
Helsingin kilta oli järjestelyissä mukana pitämässä luennon Suomen
armeijan ajan toiminnasta. Esitystä täydennettiin yli 20:n kiltalaisen
avulla vastailemalla yleisön kysymyksiin koko päivän ajan. Ohessa
esittelimme luonnollisesti killan toimintaa ja toteutimme jäsenhankintaa. Saimme taas uusia jäseniä ja useita jäi harkitsemaan jäsenyyttä. Killan osastoa täydensi vielä Kaartin Soittokunnan varusmiessoittoryhmä mukaansa tempaavilla soinnuilla, jotka toivat tuulahduksen soittokunnan historiasta. Kaikille yrittäjille suurkiitos, että pääsimme tapahtumaan mukaan.


Ennen yleisöryntäystä kiersimme avustavien kiltalaisten kanssa tilat läpi ja pääsimme tutustumaan rauhassa uudistettuihin tiloihin. Tässä ollaan Taivallahden Helmen senioreiden kerho-/päivähuoneessa entisen jumppasalin paikalla.Soitto-osasto Taivallahden Helmen käytävällä elävöittämässä tapahtumaa: Ever Greenit sujuivat hyvin.


Kiltalaiset valmistautumassa päivän koitokseen Töölön seurakunnan nuorisotiloissa, jotka sijaitsevat Autolinnan entisen polttoaineaseman sekä autonhuoltopaikan tilalla.Ravintola Kaarti oli juhlavalaistuksessa.


Kiltaveli Jorma oli ravintola Kaartin ensimmäinen asiakas, kun ravintola avattiin 4.11.2016. Tämä kuva on otettu 15.11. avoimien ovien päivänä muistuttamaan tapahtumasta.


Ravintoloitsija oli kokannut Suomen pisimmän kakun tapahtumaan. Kakulle syntyi pituus Facebook- tykkäämisien perusteella. Tapahtuma pääsi myös MTV:n kymmenen- uutisen kevennökseen.


Kiltaveli Masallekin maistui.
AUTOJOUKKOJEN HELSINGIN KILTA ESITTELI AUTOLINNAN HISTORIAA 28.10.2016

Autojoukkojen Helsingin killan kiltaveljet Marcus ja Heikki esittelivät Autolinnassa toiminnan aloittavan hoivakodin Taivallahden Helmen tuleville senioriasukkaille ja heidän läheisilleen alueen armeijan ajan historiaa 28.10.2016.Senioriasukkaiden kerhohuone on entisessä Autolinnan voimistelusalissa. Loppukalustaminen on vielä meneillään ennen infotilaisuutta.Kiltaveli Heikki valmistautuu infoon.Aikamoinen muutos karusta armeijan liikuntasalista viihtyisäksi kerhohuoneeksi.


AJHK JÄSENPÄIVÄ 21.10.2016

Jäsenpäivä kokosi jälleen kiltalaisia yhteen. Meitä kokoontui Perinnetalolle parikymmentä henkeä. Aluksi nautitun lounaan jälkeen päivitettiin kuvin ja sanoin Taivallahden Autolinnan remontin vaihe sekä kerrattiin Taivallahden kasarmialueen historiaa. Liikkuvan sotilaskodin (sotilaskotirakennuksessa oli siivous käynnissä, joten myynti tapahtui sotilaskotiautosta) kahvituksen jälkeen vaihdettiin ajatuksia vapaamuotoisemmin valokuvien kera. Ensi kevään jäsenpäivään kehitellään jälleen teema, jonka pohjalle päivä rakentuu.AUTOJOUKKOJEN HELSINGIN KILTA UUTISVUODON NAUHOITUKSESSA 14.10.2016Vierailevina tähtinä olivat tällä kertaa "TATU ja "PATU" - Riku Nieminen ja Antti Holma.SYYSKOKOUS 7.10. 2016 JA ESITELMÄ AUTOLIITON TIEPALVELUTOIMINNASTA


Syyskokoukseen oli jälleen saapunut mukavasti väkeä (22 henkeä) päättämään killan ensi vuoden toiminnasta ja kuulemaan informaatiota Autoliiton tiepalvelutoiminnasta.

Kunniapuheenjohtaja Jorma Piippo veti kokouksen rutiinilla.

Esitelmöitsijänä oli Autoliitosta Jonne Luomala. Tiepalvelutoiminta on kehittynyt todella hyvään ja monipuoliseen suuntaan kumppanuuksia ja yhteistoimintaa hyödyntäen, eikä tiepalvelu ennenkään ollut missään tapauksessa vaatimatonta.
Hinuri illan hämyssä Perinnetalon edessä.


JÄSENRETKI VANTAAN ENERGIAN JÄTEVOIMALAAN 23.9. klo 12.00 - 14.00


Killan iskuosasto tutustumassa nykyaikaiseen Vantaan Energian jätevoimalaan oppaamme Hanniina Mannerin johdolla, joka ystävällisesti otti ryhmästä kuvan. Kahvitus suolapalan ja pullan kera maistui kierroksen jälkeen.Animaatiossa on kuvattuna karkealla tasolla voimalan toiminta.Jätekuorma saapumassa välivarastoon, josta se alkukäsittelyn jälkeen siirtyy polttoon.Keltaisella näkyvä osa on jätteiden polttouuniin johtava siilo. Sinisillä isoilla putkilla johdetaan lisäilmaa polttotapahtumaan. Polttolämpötila on noin 1000 C°. Mielenkiintoinen paikka, jossa ehdottomasti kannattaa käydä tutustumassa.AUTOMIESTEN JA -NAISTEN AMPUMAKILPAILU (PISTOOLI,10 LS, 25 M) 12.9.2016 SANTAHAMINASSA


JAETTU I SIJA

OLAVI IMMONEN 92 PISTETTÄ


TIMO KOUKKARI 92 PISTETTÄ


II SIJA

ILKKA PERASTO 79 PISTETTÄ


JAETTU III SIJA

RAIMO TARKIAINEN 74 PISTETTÄ

NEA TARKIAINEN 74 PISTETTÄ


KAARTIN JÄÄKÄRIRYKMENTIN SOTILASVAKUUTUS JA SOTILASVALA SENAATINTORILLA 12.8.2016


Kaartin jääkärirykmentin 2/2016 saapumiserän sotilasvala ja sotilasvakuutus annettiin perjantaina 12.8.2016 Senaatintorilla kello 11.00 alkaen.

Sotilasvakuutuksen ja -valan ja esilukijana toimi Helsingin kaupunginjohtaja ylipormestari Jussi Pajunen.Autojoukkojen Helsingin killan lippu oli liehumassa tilaisuuden perinnelippulinnassa.Rykmentin joukot valmistautumassa lähtöön Senaatintorille.


Moottorimarssi kasarmeilta suoritettiin poliisivedolla, jolloin matka taittui sujuvasti ja ilman suurempia häiriötekijöitä muulle liikenteelle.
KAARTIN JÄÄKÄRIRYKMENTIN SOTILASKULJETTAJILLE SEKÄ SOTILASPOLIISIKULJETTAJILLE HELSINKI- SANTAHAMINAN SOTILASKOTIIN UUDET KULJETTAJIEN PÖYDÄN STÄNDIT


Varusmieskuljettajien esityksestä Autojoukkojen Helsingin kilta teetti uudet sotilaskodin pöydässä sijaitsevat ns. kuljettajien pöytä -ständit. Nyt niitä on kahdet: sotilaskuljettajien (raskaan kaluston kuljettajat) ja sotilaspoliisikuljettajien (vip-kuljettajat) käyttöön. Vanha merkki olikin jo parhaat päivät nähneet. "Kuskien pöytä-ständin" käyttö juontaa jo automiesten Mechelininkadun ajalta. Perinteet velvoittavat.

Juhlallinen luovutustilaisuus pidettiin 8.6. Sotilaskodissa. Kahvipöydän ääreen oli kokoontunut killan edustajien lisäksi, varusmieskuljettajien edustajat, Sotilaskodin edustaja sekä Kuljetuskomppanian päällikkö.

Nyt on mukava nauttia kahvikupposet sotkun munkin kera "kuskien pöydässä", johon toki muutkin kuin kuljettajat ovat tervetulleet.
Keskellä vanha merkki jo parhaat päivät nähneenä. Uudet ovat lasiset, johon on hiekkapuhallettu sotilaskuljettajan ja sotilaspoliisikuljettajan koulutushaaramerkit.
Sotilaspoliisikuljettajien edustajana kaartinjääkäri Maijanen ja sotilaskuljettajien edustajana korpraali Valkeapää olivat luovutustilaisuudessa ottamassa merkit käyttöön.


AUTOMIESTEN PERINTEINEN PISTOOLIAMPUMAKILPAILU 2.6. SANTAHAMINASSA
Kuten kuvasta näkee otettiin kisa ihan tosissaan paita märkänä. Kuva on otettu varsinaisen kilpailun jälkeen, kun osa siirtyi harjoittelemaan lisää lähempää ja saamaan tuntumaa.

Ampumakilpailun tulokset pistooli 25 metriä 10 laukausta:

I sija Timo Koukkari 94 pistettä

Jaettu II sija Ilkka Perasto 87 pistettä ja Eero Hakkarainen

Jaettu III sija Heikki Heikkonen 77 pistettä ja Harri Heikkonen
AUTOJOUKKOJEN HELSINGIN KILLAN JÄSENRETKI LOHJALLA SIJAITSEVAAN TYTYRIN KAIVOSMUSEOON 13.5.2016
Kiltalaiset yhteispotretissa maan alla. Oikealla oranssissa puserossa asiantunteva oppaamme Aarre Olli.


Kaivoksen käytäville ja eri soppeihin oli asetettu erilaisia kaivoksen koneita ja välineitä sekä myöskin taiteellista vaikutelmaa. Tippukiveäkin muodostuu koko ajan vähitellen.
Ettei vaan koneen merkki ole sukua "Ferrarille"!Kyseinen eräänlainen dumpperi on myytävänä hinnalla euron kilo. Paino on 33 tn.


Kätevät kulkupelit luolastoon.
Kalkki-Petterin elämänkerran selostus ja hänen merkityksensä kaivostoiminnalle Lohjalla. Merkittävä "patruuna".Viihtyisä monitoimi- ja suosittu juhlatila Tytyrin sali maan uumenissa.Entinen sisäänkäynti hissillä luolastoon. Hissi ei ole enää päivittäisessä käytössä, mutta on otettavissa käyttöön tarvittaessa.


KILTAVELJET VAPUN ALOITUKSESSA 30.4. TEEKKAREIDEN AUTOKERHON VIERAINA JA TOTEUTTAMASSA MARMON E-75 SPEEDSTERin ENTISÖINNIN "TARKASTUSKÄYNNIN"Pajalta löytyi wankel-moottori työnalla.Pajan pakollista varustusta. Aito ja alkuperäinen vuoden 1952 Helsingin olympialaisten coca-cola juoma-automaatti teekkarihengellä tuunattuna.


Pitkään palvellut teekkarisauna vaatii vähän laittoa.Kiltaveljet poseeraamassa Teekkarimuseon Marmonin luona. Jälleen on vuoden kuluessa Marmon E-75 Speedsterin entisöinti edennyt. Hieno juttu.


Kangaskaton puukaaret ovat saaneet lakkakerroksia pintaansa odottamaan kokoamista. Katon kokoamiseen on valmistettu avuksi jigi, johon katto ensin kootaan ja sovitetaan ja vasta sen jälkeen itse paikalleen joku kaunis päivä.


Matkustajien "pelkääjäntanko" on asennettu paikalleen. HUOM tangon päätynuppi. Pientä teekkarihuumoria: tupsulakkihan se siinä!


Marmonin moottori on saanut uuden osan, joka parantaa käyntiä. Moottori saa nyt viileämpää ilmaa konepellin sivuritilöiden välistä. Kone kävi todella tasaisesti, kuten kuutoskoneen tuleekin.

Oli jälleen mukava käydä juttelemassa ja tapaamassa Marmon- ihmisiä ja aloittelemassa Vapun viettoa mm Eeron valmistaman erityisen maukkaan ranskalaisen sipulikeiton lämmittäessä mukavasti kehoa .

KIITOS.


AJHK JÄSENPÄIVÄ 28.4. SANTAHAMINAN PERINNETALOLLA

Jäsenpäivä aloitettiin klo 11.30 maittavalla hernerokka-aterialla. 16 kiltasisarta ja - veljeä oli kokoontunut jälleen yhteen. Remontissa ollut ruokala ei haitannut
tunnelmaa. Lounaan jälkeen siirryttiin Perinnetalolle, jossa oli luvassa kaksi mieleenpainuvaa esitystä. Esitysten välissä sekä päivän päätteeksi käytiin Sotilaskodissa munkkikahveilla ja samalla syvennettiin tietämystä päivän tapahtumista.
Heti lounaan jälkeen meillä oli muutama valmisteltu esitys.Yllätysnumerona saimme vieraaksemme tietokirjailija Anssi Juutilaisen. Hän on juuri kirjoittanut artikkelin, jossa käsitellään puolustusvoimien suurta ajoneuvojen talviajotestiä vuonna 1958. Kilta kykeni jonkin verran auttamaan häntä artikkelin tietojen kokoamisessa. Toisena aiheena hän käsitteli Hitlerin Marskille 1941 lahjoittamaa Mercedes – Benz 770 Offener Tourengwagenia. Hän on kirjoittanut viime vuonna kirjan tästä Mersusta yhdessä Juha Koivulahden kanssa.

Kiltaveli Toivo Hynninen saapui paikanpäälle upealla Mersulla. Kamerat kävivät ahkerasti.


AJHK UUTISVUODON NAUHOITUKSESSA 8.4.2016


11 kiltasisarta ja - veljeä oli todistamassa kuinka Jari Tervon luotsaama joukkue vei tällä kertaa lähes rökälevoiton.Osallistujat kiinteistökuningatar Kaisa Liski ja kirjailija-toimittaja Roman Schatz asettumassa paikoilleen Baban ja kapteenien johdolla.


Hävinnyt joukkue ihmettelemässä "palkinto-possujaan"


Kuvaus on ohitse ja mikrofonien luovuttaminen tekniikalle.


11.3. UUDENMAAN JÄÄKÄRIPATALJOONAN PERINNEPÄIVÄ


Autojoukkojen Helsingin kilta oli edustettuna UUDJP:n 95. perinnepäivän vietossa.

Valmistautukaa ohimarssiin...
KEVÄTKOKOUKSEN YHTEYDESSÄ PERINNETALOLLA 10.3. JYRKI K TALVITIEN PITÄMÄ ESITELMÄ KILPA-AJAJA JUAN MANUEL FANGIO


AJHK:n kevätkokouksen jälkeen Jyrki K Talvitie piti jälleen korkeatasoisen esitelmän. Kuulijoita oli mukavasti lähes 40. Tällä kertaa aiheena oli kilpa-ajaja Juan Manuel Fangio. Esitelmä oli jatketta vuoden 2015 kevätesitelmästä Eläintarhan ajoista, jonka 60- vuotis muistoajoissa vuonna 1992 myös Juan Manuel Fangio oli osallistujana ja kutsuvieraana. Muistoajojen yhteydessä
Talvitie ystävystyi Fangion kanssa ja tämä henkilökohtainen suhde näkyi
hyvin esitelmän sisällössä. Esitelmässä Talvitie käsitteli laajemminkin eri vuosikymmenten parhaita kilpa-ajajia. Fangio kuuluu kiistatta kaikkien aikojen parhaimmistoon ellei jopa paras.

Esitelmään pääset tästä linkistä.


AJHK:N LIIKENTEENOHJAUSKOULUTUSTA 27.2.Kiltaveli Heimo Yrjönsalon opetti kiltalaisia monivuotisella ammattitaidolla liikenteenohjaukseen Perinnetalolla.
AJHK MUKANA KAARTIN JÄÄKÄRIRYKMENTIN SOTILASVALASSA 12.2.2016

unspecified.jpeg


unspecified-1.jpeg

Valanvannojien läheisiä oli mukavasti mukana.
unspecified-2.jpeg

Liput tuulen tuiverruksessa.

unspecified-4.jpeg

Ohimarssi rykmentin lippu kärjessä.....


unspecified-5.jpeg

Kiltojen lippulinna viimeisenä. Kiltaveli Eero oli jälleen AJHK:n lipun kantajana.
AJHK UUTISVUODON NAUHOITUKSESSA 12.2.2016


Yksi parhaista nauhoitustilanteista. Jutut lohkesi ja naurua riitti.


IMG_0473.JPG

Juontaja Baba:n perinteinen alkuverryttely mikrofonin kanssa.


Vierailevat tähdet olivat tällä kertaa olympiavoittaja Toni Nieminen ja EM- mitalisti pituushyppääjä Tommi Evilä.


IMG_0485.JPG


IMG_0490.JPG

Voittajajoukkue Tervo-Evilä.
AUTOJOUKKOJEN PERINNEPÄIVÄ 20.1.2016


Autojoukkojen Helsingin kilta vietti Autojoukkojen perinnepäivää yhteistoiminnassa Kaartin Jääkärirykmentin Kuljetuskomppanian kanssa kirpeässä ja vähän hyytävässäkin säässä.

Päivän vietto aloitettiin seppeleenlaskulla klo 15.00 Hietaniemen
hautausmaalla. Laskimme seppeleet Sankariristille, Suomen Marsalkka
Mannerheimin hautapaadelle, edesmenneen kunniajäsenemme Tasavallan
Presidentti Urho Kaleva Kekkosen haudalle sekä edesmenneen
kunniapuheenjohtajamme Leo R. Laineen haudalle.

Seppeleenlaskutilaisuuden jälkeen siirryimme Santahaminaan, jossa
natimme yhteisen päivällisen killtatoiminnan muistelojen lomassa.


P1200001.jpg

Edesmenneiden Kunniapuheenjohtajamme Leon ja hänen vaimonsa kiltasisar Eilan haudalle laskettiin seppele ensimmäisenä.


P1200005.jpg


P1200003.jpg

Marskin hautapaadelle siivilöityi auringon säteet upealla tavalla.


IMG_0385.JPG


P1200007.jpg

Osa päivään osallistuneista kiltaveljistä UKK:n haudalla.


FOT701B.JPG

Ravintola Saharassa nautimme maittavan päivällisen:

Parmesaanibroileri

Sherryviinietikkakastike

Riisi

Pekoni-aurajuustopapuja

Tomaattisipulisalaatti

Kahvi

FOT8829.JPG

Killan puheenjohtaja ottaa vastaan Kuljetuskomppanialta arvokkaan palan historiaa - Autopataljoonan lipun suunnitteluversion. Lippuluonnosta tullaan säilyttämään Perinnetalolla.

Kyseinen Autopataljoonan lippu oli käytössä 1927 - 1968.KAARTIN JÄÄKÄRIRYKMENTIN I/2016 LÄHEISTENPÄIVÄT 9. - 10.1.2016


IMG_0360.JPG

Perinnetalo valmiina vastaanottamaan kävijät.


IMG_0367.JPG

Hetkeä ennen päivien aloitusta.


IMG_0369.JPG


IMG_0371.JPG

Teltatkin olivat lämpiminä.....

IMG_0374.JPG

Ja rakovalkea keräsi vähitellen väkeä ympärilleen.

IMG_0375.JPG

Kiltaveli Heikillä riittää jälleen kuulijoita kiväärien historian esittelyssä.